Manuel Montobbio serà el protagonista del Sant Jordi 2024 Lletres de la SCHC

  • Manuel Montobbio serà el protagonista del Sant Jordi 2024 Lletres de la SCHC

El divendres 19 d'abril, a les 20 hores, tindrà lloc l'esdeveniment Sant Jordi 2024 Lletres, organitzat per la Societat Catalana d'Història Cultural (SCHC), coneguda pel desenvolupament de projectes i la publicació de resultats de recerca acadèmica, l'organització de jornades, i la presentació de llibres de temàtiques pròpies i afins, en col·laboració amb el Centre i Teatre de Sarrià.

Enguany, l'esdeveniment se celebrarà a la Sala Tramuntana del Centre i Teatre de Sarrià (Carrer Pare Miquel de Sarrià, 8), a Barcelona, i consistirà en una tertúlia al voltant de l'obra i l'experiència del Dr. Manuel Montobbio, diplomàtic de llarga trajectòria, poeta i assagista. No obstant això, la tertúlia serà enriquida per la presència de dos veus més, que conduiran l'acte: Xavier Baró, professor de la Universitat Internacional de Catalunya, i Pere Poy, professor de la Universitat de Barcelona.

Doctor en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, Posgraduat en Alts Estudis Europeus pel Col·legi d'Europa (Bruixes, Bèlgica) i Llicenciat en Dret i en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, Manuel Montobbio, nascut a Barcelona el 1962, és diplomàtic de carrera des del 1987. La seva trajectòria li ha portat a ser Ambaixador d‘Espanya a Albània i a Andorra, Ambaixador Representant Permanent al Consell d’Europa i Delegat Permanent Adjunt davant l’OCDE i Ambaixador en Missió Especial per al Fòrum Barcelona 2004 i per a la presència en organitzacions internacionals, així com a exercir diferents responsabilitats al Ministeri d’Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació i a estar destinat a San Salvador, Djakarta, Mèxic i Guatemala.

Paral·lelament, ha desenvolupat una tasca acadèmica i literària, cultivant la poesia i l’assaig. La seva obra poètica s’articula com la geografia d’un món poètic conformat per Maquilishuats en flor (2022), Rambles de la vida (2021), Estilites d'Andorra / Estilitas de Andorra (2019), Mundo. Una geografía poètica (2013) i Guía poética de Albania (2011). Com assagista, és autor de La perplejidad del quetzal. La construcción de la paz en Guatemala (2019/2021), Ideas chinas. El ascenso global de China y la Teoría de las Relaciones Internacionales (2017), Búnkeres (2015), Tiempo diplomático (2012), Salir del Callejón del Gato. La deconstrucción de Oriente y Occidente y la gobernanza global (2008) i La metamorfosis del Pulgarcito. Transición política y proceso de paz en El Salvador (1999); així com de nombroses publicacions sobre processos de pau, relacions internacionals i interculturals, transicions polítiques i política comparada, democràcia i desenvolupament, amb especial atenció a la construcció europea, Amèrica Llatina, el Mediterrani i Àsia Pacífic. Igualment, ha impartit cursos de doctorat i de postgrau en diverses universitats.

Més informació: santjordi2024@historiacultural.cat